Milena Pi Reyes

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Milena Pi Reyes.

Milena Pi Reyes neix a Barcelona l’any 1978, i es llicencia en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (1996-2000). Posteriorment, realitza els cursos de doctorat en la mateixa universitat i s’especialitza en l’àrea d’Estètica i Teoria de l’Art. L’any 2002 rep una beca predoctoral FPI vinculada a un grup de recerca liderat des del departament d’Estètica de la facultat de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El curs 2005-2006 realitza una estada de recerca a la Columbia University de Nova York i assisteix a les classes de doctorat de la catedràtica Lydia Goehr. A Nova York Milena coneix al crític d’art i filòsof Arthur C. Danto, l’obra del qual és objecte del seu estudi. La recerca la porta a entrar en contacte directe amb el món de les galeries i els museus d’art.

De tornada a Barcelona Milena defensa el seu treball de recerca i opta per seguir vinculada al sector artístic fora de l’entorn acadèmic. A través de diferents estudis de màster i postgrau s’especialitza en la gestió del patrimoni i la coordinació i producció cultural. Des del 2012 amplia la seva formació en el terreny de les humanitats digitals.

Milena ha treballat al Departament de Cultura de la Generalitat, a l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), a l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), a l’Auditori i Museu de la Música, al Museu Nacional d’Art de Catalunya i al Centre Obert d’Arquitectura, entre d’altres.


La seva relació amb Roses[modifica]

La família paterna és originària de Roses. El besavi, el metge Enric Pi Morell (1879-1911), fill de Pere Pi Sunyer, és el primer membre de la família que s’instal·la a Barcelona, però Roses seguirà sent el punt de trobada de cada estiu, el paisatge conegut i un referent ineludible per a les futures generacions.

El lligam estret de Milena per Roses la porta a voler conèixer millor el seu passat, a estudiar-lo i a reivindicar-lo per a difondre la seva història i el seu patrimoni.

Ha estat convidada del projecte creat per l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) Locus Amoenus. El lloc que triat són les torres Calsina i Quimeta.