Hotel Parc

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Hostal del Parc a finals de la dècada de 1950

Els inicis de l'Hotel Parc, dirigit actualment per la família Berta, es remunten al darrer terç del segle XIX, concretament a l'any 1878, quan, segons el Registre Municipal de la Contribució Industrial que es conserva a l'Arxiu Municipal, els germans Joan, Francesc i Matilde Palós Barceló inicien l'activitat com a hostal. Era la Fonda Palós i juntament amb l'establiment del costat, l'Hotel Marina o, com era conegut popularment, Can Vinyes, donaven la benvinguda als visitants que arribaven a la població.

Situat al carrer del Mar o carrer de Figueres, número 5, segons l'any de l'esmentat registre municipal, l'Hostal del Parque és deutor del parc de plàtans que ombrejaven l'entrada de la població per la carretera comarcal C-260, de Roses a Besalú, construïda l'any 1854, a l'inici del Bienni Progressista.

Aquesta fonda o hostal estigué oberta ininterrompudament fins a l'any 1928. Posteriorment, i durant un període de 29 anys, restà tancat. Just abans del començament del turisme de masses, datable amb força precisió a l'any 1960 pel cas de Roses, Pere Berta Casas reinicià l'activitat hotelera. Era l'any 1957. Matilde Palós, la primera titular de l'històric hostal era l'àvia de l'esposa de Pere Berta, Ester Alabert, que preveié a les primeres de canvi l'augment de l'activitat turística. La seva gestió ha estat sempre familiar i actualment es compta la tercera generació. En l'actualitat és dirigit per Rafael Berta Alabert. L'antic hotel va ser completament remodelat l'any 1985, moment en s'equiparen totes les habitacions els serveis bàsics de qualsevol establiment hoteler (bany, climatització...).

És un hotel especialitzat en el turisme de temporada estival, amb una clientela europea molt fidel que any rere any tornen a Roses.