Els Primers Hotels a Roses

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca


Els hotels han estat presents a Roses des de fa molts anys. Els primers però són els següents:

Hostal Roca-Hotel Goya[1]

L'Hotel Goya fou Obert l'any 1960,quan començaven a aparèixer multituds d'hotels a Roses, com L'Univers(1959), L'Hotel coral Platja (1961), el Vistabella o l'Hostal San juan (1962)

Hostal del Parque

L'Hostal del Parque estava situat al costat de l'Hotel Marina i durant els anys cinquanta Pere Berta va convertir l'antic restaurant de Matilde Palós en un establiment Hoteler. Per aquest indret van passar diverses generacions d'estiuejants,que conegueren, de la mà del seu propietari, el Roses Rural.

Hotel Marina

Els seu propietari va ser Ramon Pujol. L'Hotel Marina es va fundar l'any 1930 i va ser ampliat l'any 1962 desprès de la nevada a Roses.

Hotel Mar y Sol

Antoni Vilà el va convertir en un hotel i el va batejar amb el nom de Mar y Sol. L'Hotel Mar y Sol es va fundar al voltant dels anys 50.

Hotel Vilà

Va ser Obert per Pau Vilà a la plaça Catalunya. Aquest era dels pocs establiments d'hostalatge a Roses, del primer terç del segle XX, situat a la plaça de la Constitució, actualment plaça de Catalunya. Feia bon negoci els dies de mercat i acollia el turisme benestant que es desplaçava fins a la Vila.

Notes[modifica]

  1. L'Abans. Ariadna Sánchez.