Camps de futbol

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Camp de la Ciutadella

Hem de pensar que Roses, des de molt antic, ha estat poblada per gent que li agrada molt el futbol. Ja des de principis del segle XX (1900/1910), la practica del futbol era habitual de veure-la per les platges o per alguns carrers.

Camp de la Cortina[modifica]

Camp de les Muralles

El camp de la Cortina era un espai de propietat municipal per jugar a futbol que es trobava just al costat de la població, justament al costat d'unes vinyes i oliveres. El terreny de joc no es pot dir que fos gaire bo.

En aquest camp s'hi van jugar uns anys, fins que el municipi va vendre uns terrenys a la part baixa, la qual va costar una crisi a la Junta Directiva de Roses que va ser que quasi desaparegués el club. Els jugadors van saber superar-la i van continuar endavant amb al futbol. En aquest terreny de joc s'hi van jugar partits molt importants, un d'ells va ser jugar amb l'esquadra anglesa.

El 1937 si va deixar de jugar-hi. L'any 1936 va començar la guerra la guerra civil Espanyola i es va decidir fer Refugi antiaeri a la vila. Per un d'ells, la ubicació triada va ser el camp de futbol i es va fer un gran forat al mig del camp. Amb els bombardeigs ja no es podia jugar més al futbol i els nois de 18 anys van decidir tornar a jugar a Ciutadella.

Camp de la Ciutadella[modifica]

Amb la guerra civil un grup de joves, ajudats pels militars, van arrancar una de les porteries del camp de la Cortina i les van portar al nou terreny de joc. Primer van agafar una porteria i després l'altre i van construir un nou camp de futbol.

Camp Díaz Pacheco[modifica]

Camp Diaz Pacheco

Roses encara era un poble i no s'havia desenvolupat com ara quan es va decidir fer aquest camp. En aquest moment encara quedava el camp de la muralles i un camp habilitat provisionalment en uns terrenys de les famílies Martí, Vilanova i Rahola, que van decidir ajuntar dos terrenys per poder jugar. A aquest camp se'l coneixia amb el nom de Patufet de lo petit que era.

El Camp Díaz Pacheco es va construir en un solar del centre del poble, allà on ara es troba el Teatre Municipal de Roses. El camp va ser inaugurat el 15 d’octubre de 1961 on s'hi va jugar durant 24 anys, fins que es va desplaçar a l'Estadi del Mas Oliva.

Estadi del Mas Oliva[modifica]

Els rosincs volien un camp gran i millor i es va decidir construir un nou camp en uns terrenys de propietat municipal, comprats originalment per construir-hi una depuradora d'aigua. Aquest és l'actual camp de futbol de Roses des del 16 d'agost de 1985, dia en que es va inaugurar, amb la visita de l'equip del barça Amateur. L'entrada va ser gratuïta i van assistir-hi gairebé 1500 persones.

Camps de la Vinyassa[modifica]

Els camps de la Vinyassa es van inaugurar l'any 1997. Des del seu inici el Club Futbol Base Roses hi ha jugat els seus partits. Deu anys després, l'any 2007 s'ha instal·lar gespa artificial per millorar la pràctica del futbol.