Festa major de Roses

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Imatge d'arxiu de la festa major.
Imatge d'arxiu de la festa major.
Cartell de la festa major del 2010.

La Festa major de Roses és en honor de la Verge Maria. Les festes comencen el 15 d'Agost. Durant la festa major sempre hi són presents la música clàssica, las havaneres, les sardanes i els Gegants de Roses; una missa especial i una processió de barques. Les festes finalitzen amb focs artificials i un grup de música que acaba d'animar la última nit de aquestes festes.


Història[modifica]

Les primeres celebracions de la festa major de Roses daten del s.XIX. Els primers cops la gent es reunia a l'actual Plaça Catalunya per ballar sardanes i altres balls tradicionals. L'activitat de la festa major de Roses que es porta celebrant des del principi és l'Empaitada d'ànecs que es fa el dia 16 d'agost (tot i que ha estat criticada por moltes associacions protectores d'animals, i ha estat a punt de retirar-se del programa, igual que els Correbous).


Activitats que es realitzen[modifica]

Des de fa uns anys es celebra un campionat de volei platja en un espai on hi ha animació amb jocs, inflables, i espectacles. Es fa una travessia de Windsurf per tot el golf de Roses, i aquesta mateixa tarda a la Plaça Catalunya es fa una Festa d'escuma, a la mateixa plaça, a la nit, hi ha sardanes, cobles i balls tradicionals. Al dia següent, hi ha cercavila de gegants. Correbous darrere la Ciutadella, Travessia de natació, i Trofeu de petanca. A la Plaça Catalunya, més tard, es fan danses tradicionals. Al finals dels dies de festa, es tanca la festa amb uns focs artificials a la platja. Durant els dies de festa, hi han instal·lades les Fires i barraques que comencen a la tarda per el més petits, i acaben ben entrada la matinada, per els més joves.


Enllaços externs[modifica]

Revista de la Festa Major de Roses (2010)