Casa Rahola Berga

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Façana de la casa Rahola Berga al capvespre

La casa Rahola Berga va ser feta construir per Josep Rahola Berga i dissenyada i construïda pels mestres d'obres Àngel Marés Fonseya i el seu fill Joan Marés i Marés seguint la moda de l’època. De fet, és una de les poques cases que es conserven de l’eixample que a finals del segle XIX es va construir a primera línia de mar. El seu estil arquitectònic és eclèctic, amb evidents trets historicistes.

L’edifici consta d’una planta baixa on hi ha la porta principal i un pis, que s’obre a la façana mitjançant un balcó corregut amb balustrada i tres portes. En el nivell inferior, una de les dues finestres balconeres que acompanyaven l’entrada va ser reformada i s’hi ha obert una altra porta que dóna a una àmbit independent de la casa.

Totes les obertures estan decorades amb motius florals emmarcats per petites circumferències concèntriques a més d’una petita cornisa. En el primer pis, a més d’aquesta decoració, hi ha unes palmetes. A la part superior, una cornisa decorada amb permòdols i una barana de ferro culminen l’edifici.

D’aquest eixample de finals del segle XIX, principi del XX, encara en són testimoni la casa Mallol, la casa Matas, la casa de les Marqueses de Llinàs i la casa Canals.

Localització[modifica]

Plaça Catalunya, 3

Coordenades[modifica]

 • UTM: X: 514482 Y:4679308

Mapa[modifica]


Nivell de Protecció[modifica]

B. Protecció bàsica

Objectes de protecció:

 • La integritat de la façana.
 • Elements ornamentals de l’interior.
 • L’alçada reguladora i en nombre màxim de plantes queden determinats en els paràmetres d’aplicació de la clau que li correspon al POUM.
 • Les ampliacions en alçada compliran les següents condicions:
  • Es retiraran un mínim de 1’5 metres del pla de la façana existent.
  • Les zones mitgeres que quedin descobertes hauran de tenir tractament de façana.
  • Els colors dels elements de façana seran els admesos a la normativa de cada zona.